Протягом багатьох століть у різних народів "привілеєм" молодих незаміжніх жінок були довге, спадаюче на плечі волосся, прикрашене вінком з квітів.

Заміжні ж жінки повинні були заколювати волосся і прикривати його головним убором.

У XVII столітті серед європейської аристократії стало модним з'являтися в суспільстві з непокритою головою і завивати волосся, використовуючи для цього бігуді або гарячі металеві щипці.

Ця мода була зустрінута гострою критикою з боку консервативно налаштованої публіки. Але пані, не приймаючи це близько до серця, продовжували наслідувати паризьку моду завивки.

У період рококо волосся, укладене в локони навколо голови, стали пудрити, а пізніше з волосся стали споруджувати хитромудрі конструкції на основі дротяного каркасу. Їх прикрашали перлами, квітами, пір'ям, стрічками і навіть цілими макетами будівель, кораблів, фігурками закоханих, тварин, іншими декоративними деталями, які, як тоді вважали, повинні були надати зачісці індивідуальність і неповторність.

У XIX столітті на зміну вигадливому рококо прийшов ампір - стиль, який сходив до давньогрецьких і давньоримських канонів. Своєю назвою цей стиль зобов'язаний французькому слову еmpire - імперія. У цей період жінки вперше відмовилися від довгого волосся.

З'явилася зачіска à la Titus: коротко стрижене, як в античних чоловічих зачісках, волосся.

Однак ампір панував недовго, і незабаром дами повернулися до буйних локонів. Тоді, після падіння Наполеона, у Відні виникає стиль бідермейер. Зачіски в цьому стилі відрізнялися декоративністю. Волосся зав'язували на маківці хитромудрим вузлом, а з боків укладали великими локонами або "котлетами" з кіс. При цьому волосся прикрашали ниткою перлів, обвитою навколо голови і спадаючої на лоб. Модно було також приколювати до волосся живі або штучні квіти. На зміну цьому стилю прийшли зачіски з м'яко падаючими романтичними довгими локонами (завитками), а через деякий час мода віддала перевагу скромно заколеному на потилиці волоссю, короні з коси і високо заколених пучків.
Після першої світової війни жінки рішуче відмовилися від зачісок з довгого волосся. На початку 20-х років у Парижі проживав поляк Антоні Черпліковский який ввів в моду коротку стрижку з чубком над лобом à la garçon і укладку мокрого волосся хвилями, а зірка німого кіно Луїза Брукс справила сенсацію, зробивши собі стрижку, що отримала назву "боб", при якій все волосся мало однакову довжину.

У 30-і роки символом сучасності стала холодна хімічна завивка, для якої в 1935 році в Англії розробили рецептуру спеціальної рідини.

У наш час спостерігається величезна різноманітність стилів: носять різні зачіски волосся пряме і закручене, довге і коротке, а завдяки багатому вибору фарб модні всі відтінки. Однак красиве залишається натуральне волосся яке було і буде окрасою кожної жінки і кожного чоловіка.

Про м'яких, блискучих і густу шевелюре мріє кожен, проте природа не завжди буває справедлива, і часом нам доводиться мати справу з жирними, ламкими, тьмяними волоссям.

Про типи волосся та догляд за ними, а також про захворювання волосся Ви дізнаєтеся з цього розділу.
За потреби скористайтесь косметичним словничкомРезультат пошуку зображень за запитом "історія зачісок"
Манікюр сьогодні — це ціла система догляду за руками. У сучасному розумінні це не тільки красиві нігті, але й лікувально-відновлювальні процедури, догляд за шкірою рук, технології створення штучних нігтів.
Манікюр може містити:
  • Масаж рук
  • Ванночки для шкіри рук і нігтів
  • Догляд за нігтями, полірування, надання їм форми
  • Лакування нігтів, прикрашання їх стразами тощо.
  • Нарощування нігтів
Щодо обробітку кутикули розрізняють два ріновиди манікюру — обрізний і необрізний. За обрізного манікюру, щоб зрізати кутикули використовують спеціального інструмента — кутикульні гострозубці, за необрізного — використовують дерев'яні палички або шліфують спеціальним електричним пристроєм для манікюру.
Манікюр часто сполучається з педикюром, доглядом за шкірою обличчя, перукарськими процедурами (стрижка, фарбування волосся та інші види догляду за волоссям).
Часто під словом «манікюр» розуміють тільки дизайн нігтів.Результат пошуку зображень за запитом "історія манікюру"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чоловічий манікюр

Все про нігті