історія манікюр

Манікю́р — косметичний обробіток нігтів і пальців на руках. Слово «манікюр» походить від латинського «manus», що означає кисть і «cure» — догляд, тобто означає гігієнічний обробіток, щоб запобігти хворобам, пов'язаним зі шкірою рук і нігтів, і надати рукам, а відповідно й нігтям, красивого й доглянутого вигляду.

історія винекнення

Ще в Давньому Єгипті й Китаї 3000 років тому зналися на манікюрі. У Стародавнім Єгипті різні кольори фарб для нігтів використовували як «становий код». Яскраві насичені тони вказували на приналежність до царської родини, вказували на високе суспільне становище, раби могли фарбувати нігті тільки в бліді пастельні тони. Клеопатра фарбувала свої довгі нігті в теракотовий колір звичайною хною.
У давніх культурах вважали, що довгі нігті символізують мудрість і допомагають спілкуватися з божествами, тому нігті допускалося ростити й фарбувати не тільки жінкам. Проте до чоловіків висували низку особливих вимог. Одна з них — конечна приналежність до знаті. На Русі з нігтями пов'язано безліч марновірств. Наприклад, старожили деяких сіл і до цього дня серйозно переконані й намагаються переконати інших у тому, що стригти нігті треба не інакше як у четвер.
Готували фарбу для нігтів по-різному: наприклад, у стародавньому Китаї з воскуяєчних білківжелатину йгуміарабіку. Китаянки 600 років тому воліли фарбувати нігті золотою або срібною фарбою. За часів династії Мінфарбували нігті вже чорною або червоною фарбою, а ще пізніше стали надягати на пальці золоті або срібні наконечники в формі довгих нігтів. Перший кольоровий лак, що з'явився тільки 1932 року в США, поклав початок бурхливому розвитку цієї індустрії краси у світі.Результат пошуку зображень за запитом "історія виникнення манікюру"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чоловічий манікюр

Все про нігті