Манікюр в давнину
У стародавніх культурах (наприклад, в китайській) вважалося, що довгі нігті символізують мудрість і допомагають спілкуватися з божествами, тому нігті допускалося ростити і фарбувати не тільки жінкам. Проте до чоловіків висувалися ряд особливих вимог. Одне з них - неодмінна приналежність до знаті. На Русі з нігтями пов'язана безліч марновірств. Наприклад, старожили деяких сіл і до цього дня серйозно переконані і намагаються переконати інших у тому, що стригти нігті слід не інакше як у четвер.
У Єгипті був виявлений перший довідник по косметиці, складений Клеопатрою. Цими рецептами активно користувалися і в пізніші часи. У далекій давнині єгиптянки, разом із забарвленням волосся і використанням різних пахощів на основі натуральних речовин і трав, робили манікюр і педикюр. Фахівцями з косметики були жерці - хранителі стародавніх рецептів фарб і інших косметичних засобів. Нігті єгиптянки фарбували зеленою фарбою.
У Стародавній Греції існувала навіть спеціальна професія - "кос-мет". До кіс-мету зверталися за допомогою жінки, що бажали замаскувати косметичні недоліки за допомогою гриму. Кос-мети ніколи не зафарбовували нігтьові лунки своїх, як би ми зараз сказали, клієнтів: стародавні ототожнювали нігтьову лунку з Місяцем.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

чоловічий манікюр

Все про нігті